L'afluència de visitants a la Setmana del Llibre en Català obre la porta a la seva continuïtat a la ciutat


Temes relacionats

Les trobades d'escriptors i lectors i un 'Dictat obert' atrauen els santcugatencs a la Setmana del Llibre en Català (18/set/10)

Jordi Robirosa i Víctor Alexandre treballen en dos nous llibres (17/set/10)

Xavier Bosch: 'La literatura catalana passa pel millor moment de la seva història' (17/set/10)

Els llibreters de la ciutat mantenen viva la Setmana del Llibre en Català a Sant Cugat ( 8/set/10)

Sant Cugat serà una de les delegacions de la Setmana del Llibre en Català que se celebra a Barcelona ( 5/ago/10)


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià s'ha convertit en una gran biblioteca

La plaça d'Octavià s'ha convertit en una gran biblioteca

La Setmana del Llibre en Català ha atret uns 10.000 visitants, segons l'Ajuntament. Els títols amb signatura santcugatenca han destacat en la secció d'adults, mentre que els llibres sobre coneixements ho han fet en la infantil. Ajuntament i llibreries coincideixen en subratllar que s'ha assolit un repte amb aquesta segona edició amb presència a Sant Cugat, que permetrà estendre i consolidar el model durant els propers anys com una trobada literària de tardor. Mira el resum de la Setmana del Llibre en Català a Cugat tv

Les activitats infantils, les trobades amb autors i la reconversió de la plaça d'Octavià en un gran aparador de l'oferta literària catalana han estat els trets característics d'aquesta nova edició de la Setmana del Llibre en Català. Durant cinc dies, Sant Cugat, juntament amb Barcelona i altres municipis, ha estat l'altaveu de la literatura en català.

Després de protagonitzar l'any passat la Setmana del Llibre en Català en solitari, la proposta santcugatenca d'enguany s'ha especialitzat en la literatura infantil i juvenil, tot i que també hi hagut espai per les obres per a adults.

D'aquesta manera, Sant Cugat ha mantingut viu el seu model, que ha comptat amb les llibreries de la ciutat com a organitzadores. Una de les responsables del Pati de Llibres, Diana Riba, explica quins han estat els títols més venuts.

Diana Riba

Sobretot llibres de coneixements per als nens. Per als adults segueixen triomfant el Bosch, Pàmies i Robirosa.



Uns 10.000 visitants, segons l'Ajuntament, han passat per la Setmana del Llibre en Català d'aquest any, tot i la ubicació del gruix de propostes a Barcelona. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha assegurat que la resposta dels visitants garanteix la continuïtat de l'aposta de Sant Cugat i del seu model.

Xavier Escura

Reivindico el paper de Sant Cugat i el seu model. Continuarem apostant amb col·laboració dels organitzadors.


De la seva banda, els santcugatencs han valorat molt positivament que la part infantil de la Setmana del Llibre en Català s'hagi establert a la nostra ciutat i creuen que és un pas endavant cap a la descentralització de les activitats culturals catalanes.

Santcugatencs

És interessant que la cultura s'estengui a tot arreu. / És perfecte que hi hagi totes les llibreries representades. / Em sembla bé que es descentralitzi.



Les llibreries santcugatenques, que s'han unit en una associació, esperen poder augmentar la participació de cara a les properes edicions de la Setmana del Llibre en Català.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.