Una conferència sobre la realitat històrica industrial de la ciutat inaugura el Patrimoni Viu 2010


  • Comparteix:

L'historiador santcugatenc i membre del Grup d'Estudis Locals Domènec Miquel ha inaugurat aquest divendres al vespre les jornades de Patrimoni Viu 2010 amb una conferència al Claustre del Monestir. El patrimoni industrial de Sant Cugat ha estat l'eix central de la seva ponència i ha destacat que la cultura material que es conserva a la ciutat és fruit de l'atzar. En el marc també d'aquestes jornades, s'ha inaugurat el Museu del Quotidià, a càrrec dels casals d'avis que han participat en el projecte.

La cultura i el patrimoni històric industrial de la ciutat han centrat l'atenció de més d'un centenar d'assistents al Claustre del Monestir. L'historiador Domènec Miquel ha reflexionat sobre el significat de la cultura, que considera una estratègia de l'especia humana per fer-se la vida més fàcil. També ha destacat que el patrimoni és el testimoni més real de l'evolució de l'home i ha llençat una pregunta a l'aire.

Domenec Miquel

Si ha existit una voluntat de conservar determinades coses o ens han arribat de l'atzar. En el cas de Sant Cugat és fortuna.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha estat present en l'acte i ha destacat que aquestes jornades serviran per aprofundir en la realitat històrica de la ciutat.

Xavier Escura

Activitats, tallers, conferències, exposicions. Tres dies per aprofundir en el passat industrial de la nostra ciutat.


El Museu del Quotidià ha estat la primera exposició que s'ha inaugurat en el marc del Patrimoni Viu 2010. Els diferents casals d'avis santcugatencs que han participat en el projecte han tingut la possibilitat de mostrar als assistents peces que formen part de la vida diària. Des de figueres, fins a fotografies o llibres.

En aquest sentit, Escura ha aprofitat l'ocasió per agrair a la vinenta d'entitats que formen part de Patrimoni Viu la seva col·laboració i ha tingut paraules per elogiar la feina dels alumnes de l'Escola d'Art de Sant Cugat, que han treballat durant el curs per elaborar la imatge de les jornades.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.