Sant Cugat recupera l'obra de Rudolf Häsler amb una gran exposició retrospectiva


Temes relacionats

La futura Fundació Rudolf Häsler projectarà Sant Cugat al món (27/jul/10)

L'Ajuntament retrà homenatge al pintor Rudolf Häsler en el 10è aniversari de la seva mort (26/jul/10)


  • Comparteix:

Rudolf Häsler

Rudolf Häsler

Sant Cugat acollirà una gran exposició antològica de l'obra del pintor Rudolf Häsler en el desè aniversari de la seva desaparició. La mostra consta de 130 peces que repassen tota la trajectòria de l'artista suís, que va viure gran part de la seva vida a Sant Cugat, des dels seus inicis fins a la seva consolidació com a pintor hiperrealista. L'exposició, que s'inaugurarà el 7 d'octubre, es podrà veure a la Sala Capitular del Monestir i la Casa Aymat.

Al Claustre s'hi exposaran els quadres de gran format, entre ells un dels olis més destacats de Häsler, 'La fontana de Neptuno', i una obra titulada 'Chicago en abanico' que ofereix una vista de 360 graus de la ciutat nordamericana. També s'hi podran veure retrats i una escultura dedicada a la seva dona. A la Casa Aymat, subseu del Museu de Sant Cugat, s'hi exhibirà un dels atractius de la retrospectiva, un conjunt de dos quadres dels anys 70 amb els quals es mostrarà l'exhaustiu procés creatiu de l'artista. Ho explica el comissari de l'exposició, Gabriel Moreras.

Gabriel Moreras

Recollirem croquis, notes i apunts on de forma minuciosa recopilava detalls del que després portaria al quadre.



El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha dit que la retrospectiva de Häsler és l'exposició més important de la temporada a Sant Cugat i ha lamentat que el pintor sigui menys conegut a Sant Cugat, on va viure molts anys, que a escala internacional.

Xavier Escura

És d'aquells grans autors que és molt més conegut a fora que aquí.



Rudolf Häsler, d'origen suís, va caracteritzar-se per ser una ànima viatgera. Va viure llargues temporades de la seva vida al desert algerià, a Andalusia i a Cuba, entre d'altres indrets. A partir dels anys 70 es va afincar a Sant Cugat, on va crear el gruix de la seva obra hiperrealista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.