Sant Cugat acull l'estrena a Catalunya del muntatge 'El llac dels cignes'


  • Comparteix:

Sant Cugat es converteix aquest divendres i durant tres dies, fins diumenge, en l'escenari encarregat d'acollir l'estrena a Catalunya del muntatge de la companyia Corella Ballet Castilla y León 'El llac dels cignes'. L'obra s'ha convertit en l'aposta més arriscada del Teatre-Auditori, en assumir una escenografia de més de 4.000 metres quadrats construïts en menys de tres mesos. Segons el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, aquest muntatge es convertirà 'en un referent de la història artística de Sant Cugat'.

Després de la presentació al Teatro Calderón de Valladolid i al Teatro Campoamor d'Oviedo, ara és torn de Catalunya amb l'estrena del muntatge al Teatre-Auditori. Al llarg de tres dies Sant Cugat es convertirà en l'epicentre de la dansa clàssica en acollir un espectacle d'aquestes dimensions.

Amb 'El llac dels Cignes' Corella assumeix el repte de convertir-se en la primera companyia espanyola en pujar dalt de l'escenari aquesta producció després de 20 anys.

En una entrevista a Cugat.cat el ballarí, coreògraf i director artístic del muntatge, Ángel Corella, ha explicat què fa tant especial aquesta nova producció.

Ángel Corella

L'escenografia, el vestuari i l'audiovisual converteixen aquest muntatge en un dels més espectaculars que es poden veure ara.



Els espectadors podran gaudir d'una de les obres més representatives del repertori del Ballet Clàssic amb música de Tchaikovsky dirigida per Josep Ferré. El material audiovisual i una reducció de la partitura original són només alguns dels elements que aportaran una mirada renovada a aquest clàssic. El seu objectiu ha estat, segons el propi Corella, apropar la dansa a tots els públics i obrir, d'aquesta manera, el món clàssic als més joves. De fet, a hores d'ara la companyia del ballarí és l'única de l'estat espanyol especialitzada en dansa clàssica.

El director de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Josep Ferré, ha explicat què ha suposat per ells compartir cartell amb la companyia de Corella.

Josep Ferré

El fet de treballar amb els ballarins ha representat un repte i una manera d'entendre la música que va més enllà del purament mecànic i tècnic.



Segons el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, la representació a Sant Cugat suposarà un referent cultural difícil d'oblidar per a la ciutat.

Xavier Escura

La visita del ballet de Corella suposarà un referent difícil d'oblidar.



Després de passar pel Teatre-Auditori la companyia creuarà l'Atlàntic per portar alguns dels seus muntatges fins a Nova York i Mèxic. De moment, 'El llac dels Cignes' ja compta amb les entrades exhaurides per a dos dels tres dies d'espectacle.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.