10 dies d'activitats per celebrar el 10è Festival de Poesia


  • Comparteix:

La 10a edició del Festival de Poesia de Sant Cugat, que se celebrarà a partir del tercer diumenge d'octubre, comptarà amb més de 40 activitats que convertiran, durant 10 dies, la ciutat en la capital de la poesia. El poeta d'honor de l'edició d'enguany és Jordi-Pere Cerdà, que serà el fil conductor d'un festival que ha baixat el pressupost a 60.000 euros. L'organització preveu superar el nombre de persones que va participar en l'edició anterior -que van sobrepassar les 3.000- i que la gent visiti la ciutat de la mà de la poesia.

El festival està organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament. Sant Cugat es converteix, durants aquests 10 dies, en la ciutat més poètica de Catalunya. Ho ha dit el director de la Institució, Oriol Izquierdo, que ha explicat per on passa el futur del festival.

Oriol Izquierdo

L'horitzó és continuar treballant per a consolidar, encara més, el festival. Volem que creixi no en activitats, sinó en públic.




La inauguració del certamen al Teatre-Auditori, el tercer diumenge d'octubre, serà un dels plats forts. Una de les activitats que ha creat més expectativa és el concert poètic de la Locomotora Negra i la Coral Sant Jordi, amb textos de Salvador Espriu. La poesia al claustre i els 'after hours' poètics, típics de la festa, també hi seran presents.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha destacat que la relació de la ciutat amb la poesia va més enllà del festival. Escura ha destacat algunes de les principals activitats de la festivitat.

Xavier Escura

La inauguració del festival, els recitals a les llibreries, la poesia a cau d'orella... Però el plat fort principal és el concert poètic de la Locomotora Negra.






El poeta d'honor d'enguany és Jordi-Pere Cerdà, que mostrarà la poesia de la Catalunya Nord.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.