El 10è Festival de Poesia aplaudeix les lletres de la Catalunya Nord


Temes relacionats

Jordi-Pere Cerdà, un poeta arrelat a la seva terra ( 8/oct/10)

10 dies d'activitats per celebrar el 10è Festival de Poesia ( 8/oct/10)


  • Comparteix:

El Festival de Poesia compleix una dècada i ho fa reivindicant la producció literària de la Catalunya Nord. L'escriptor Jordi Pere Cerdà, de gairebé 90 anys, és el poeta d'honor de l'edició actual. El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha assegurat en la inauguració d'aquest diumenge que l'objectiu d'enguany és captar més santcugatencs. Propostes com la 'Poesia a cau d'orella' i 'Amics del festival' pretenen ser un reclam per augmentar els participants.

Ha estat el gran absent i alhora el gran protagonista. Jordi Pere Cerdà, gairebé nonagenari, s'ha excusat de la inauguració del 10è Festival de Poesia per raons de salut. El Festival l'ha reconegut amb el títol de poeta d'honor per la seva consolidada producció literària i per la seva insistent lluita a favor de la llengua a la Catalunya Nord. Segons el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, és important reivindicar la poesia d'allà on el català no és oficial.

Oriol Izquierdo

Aprofitem que Cerdà encara es pot fer sentir per recordar que a la Catalunya Nord hi ha una expressió singular i autors que no han deixat d'escriure en català.



Tot ha girat al Teatre-Auditori entorn de la poesia de Cerdà. El recital de l'actor Lluís Soler musicat per Eduard Iniesta, la contundent coreografia de Trànsit Dansa i els espontanis poemes dels actors dels taller de la Unió han donat vida als versos de Cerdà. La Biblioteca del Mil·lenari, a més, ha presentat una exposició retrospectiva sobre l'autor nord-català.

S'obre així una setmana que impregnarà de poesia la ciutat, amb un especial record de Salvador Espriu, Joan Maragall i Josep Palau i Fabre. El Festival arriba a la seva 10a edició consolidat com un referent en el marc lingüístic català, segons l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

La ciutat respira poesia durant uns dies, cosa difícil perquè en la vida actual correm molt.


Per celebrar l'efemèride el Claustre del Monestir reunirà dissabte vinent directors i poetes d'honor d'antigues edicions.

Amb la voluntat d'augmentar l'assistència, l'organització premiarà amb llibres signants i samarretes els assistents més fidels a través de la iniciativa 'Amics del festival'. Per segona vegada, d'altra banda, els actors de La Unió sorprendran els vianants amb la seva 'Poesia a cau d'orella'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.