El Festival de Poesia celebra el 10è aniversari amb els protagonsites de la seva història


Temes relacionats

El 10è Festival de Poesia aplaudeix les lletres de la Catalunya Nord (18/oct/10)

10 dies d'activitats per celebrar el 10è Festival de Poesia ( 8/oct/10)

Jordi-Pere Cerdà, poeta d'honor de la 10a edició del Festival de Poesia (20/jul/10)

La poesia a cau d'orella desperta una actitud de sorpresa i agraïment en el públic santcugatenc (26/oct/09)


  • Comparteix:

L'acte d'homenatge al Claustre del Monestir

L'acte d'homenatge al Claustre del Monestir

Poetes d'honor i directors dels deu anys de Festival de Poesia de Sant Cugat han estat els protagonistes de l'acte 'L'honor dels poetes', un recorregut per la història de la cita literària a través de les seves obres. El Claustre del Monestir ha estat l'escenari aquest dissabte d'aquesta proposta que s'emmarca dins la programació de la 10a edició del festival. Autors i directors han triat per a l'ocasió una peça pròpia i una del poeta d'honor d'enguany, Jordi Pere Cerdà, que no ha pogut assistir-hi per motius de salut.

L'organització ha volgut commemorar el desè aniversari del festival reunint algunes de les persones que l'han convertit en una de les cites anuals de la poesia catalana més importants de Catalunya. Els poetes d'honor Feliu Formosa, Montserrat Abelló i Màrius Sampere; els directors del festival Vicenç Llorca, Francesc Parcerisas, Marta Pessarrodona i Biel Mesquida i el primer impulsor de festival, Àlex Susanna han recitat alguns versos del poeta d'honor d'enguany i fragments d'obres pròpies. El director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Oriol Izquierdo, ha presentat l'acte i ha llegit poemes del desaparegut Josep Palau i Fabre, poeta d'honor del festival el 2007.

Els tres poetes d'honor assistents a l'acte han explicat la importància que té el festival de la nostra ciutat.

Formosa /Abelló/ Sampere

És un dels festivals més importants que es fan. /Que promogui la poesia és important. / Aquesta ciutat té en compte els poetes i això és d'agrair.



Finalment, no han assistit a l'acte els dos últims poetes d'honor, Jordi Pere Cerdà i Joan Vergés, pel seu delicat estat de salut. L'acte ha comptat amb la presència de la tinenta d'alcalde de Medi Ambient i Valors Cívics, Marta Subirà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.