El Barri dels Poetes es consolida com a acte central de la cloenda del Festival de Poesia


  • Comparteix:

Una trobada poètica al barri de Coll Favà ha acomiadat un any més el Festival de Poesia de la ciutat. Una quarantena d'alumnes de l'escola Gerbert d'Orlhac, els rapsodes de Cugat ràdio i els actors de l'associació Amics de Pedra i Sang han omplert de versos els carrers de la zona. L'organització del Festival ha destacat la consolidació de la proposta com a principal acte de tancament del Festival de Poesia de Sant Cugat pel seu pes participatiu. Contràriament a les previsions, el poeta d'honor del festival d'enguany, Jordi Pere Cerdà, no ha pogut assistir a la jornada final per problemes de salut.

Poesia, narrativa i teatre s'han donat cita aquest diumenge al barri de Coll Favà. Un recorregut per les escultures de Frederic Gómez ha encetat la darrera de les vuit jornades de poesia que han situat Sant Cugat com a capital de les lletres catalanes. L'escola Gerbert d'Orlhac ha incrementat enguany la seva implicació en el festival augmentant fins a una quarantena el nombre d'alumnes en les lectures al carrer.

Precisament, la directora teatral Dolors Vilarasau ha destacat aquesta implicació del centre educatiu i dels rapsodes que han participat al recital.

Dolors Vilarasau

Ha estat excel·lent gràcies a la dedicació dels poetes i els més de 40 alumnes de l'escola Gerbert d'Orlhac que han participat.


Sis rapsodes de diferents punts de la geografia catalana han agafat el relleu als estudiants per oferir una lectura de poemes propis i de l'escriptor Màrius Torres. Sense deixar de banda els versos del poeta d'honor del Festival, Jordi Pere Cerdà, l'acte ha volgut recordar la figura de Torres 68 anys després de la seva desaparició.

El director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Oriol Izquierdo, ha remarcat la importància de la iniciativa del Barri del Poetes pel seu caràcter conciliador entre poetes de diferents origens i estils.

Oriol Izquierdo

Volem que, de cara a properes edicions, el Barri dels Poetes sigui la culminació final del Festival.



De la seva banda, una de les rapsodes participants al Barri dels Poetes, Cinta Mulet, ha destacat en declaracions a Cugat.cat l'intimisme de l'acte.

Cinta Mulet

Es nota la tradició de la poesia a Sant Cugat, especialment en el cas del barri de Coll Favà.


La lectura dels poemes de Màrius Torres, que ha tingut lloc a la cruïlla dels carrers Joan Salvat-Papasseït i Miquel Costa i Llobera, ha comptat amb l'amenització musical de trompetista Matthew Simon i el guitarrista Dave Mitchell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.