Homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés


  • Comparteix:

El Terra Dolça ha homenatjat el poeta valencià Vicent Andrés Estellés, que aquest any hauria fet 85 anys. L'exconseller Carles Solà, el periodista Jordi Muñoz, el cantautor Feliu Ventura i la mestra Laura Alegre, tots ells valencians també, han recordat la seva obra i la seva figura des de diferents àmbits. Tots ells, però, han compartit la idea de mostrar Estellés als catalans com 'el Martí i Pol valencià'.

L'exconseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà, ha descrit com era Estellés.

Carles Solà

Era una persona baixeta, tímida, amb una enorme vida interior, amb un compromís de dignitat personal i social extraordinari.



Solà també ha subratllat la mort, el sexe i la fam com a ítems estrella de l'obra del poeta, i la senzillesa i quotidianitat del seu llenguatge. Segons el també exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Estellés se sentia de la nació catalana tot i 'no encaixar del tot amb la societat intel·lectual de Catalunya'.

Carles Solà

Era conscient que compartim una llengua, una cultura i en fa referència a la seva obra, però se'n fotia alegrement de la Renaixença, sobretot de la valenciana.



Una vintena de persones han commemorat a l'espai gastronòmic i cultural Terra Dolça la figura i la poesia de Vicent Andrés Estellés, mort l'any 1993. En l'acte també han recordat la trajectòria i la lluita per la llengua catalana de Joan Solà, mort aquest dimecres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.