La desamortització del Monestir centra el darrer llibre del Grup d'Estudis Local


Temes relacionats

Tres conferències commemoren el 175è aniversari de la desamortització del Monestir (13/oct/10)


  • Comparteix:

El llibre parla de la desamortització de 1835

El llibre parla de la desamortització de 1835

El Grup d'Estudis Locals (GEL) ha publicat un text inèdit del químic i afeccionat a la història santcugatenc Joan Auladell i Serrabogunyà sobre la desamortització del Monestir. Aquesta edició de 'La desamortització del Monestir de Sant Cugat' s'acompanya amb un pròleg del president del grup, Domènec Miquel, fotografies, gravats i documents de l'època. La presentació del treball serà dimecres vinent a les vuit del vespre al Museu.

Joan Auladell i Serrabogunyà era químic de professió i un gran afeccionat a la història. En motiu del 150è aniversari de la desamortització del Monestir, Auladell va recopilar els fets del 26 de juliol de 1835 quan pagesos de Rubí i Sant Cugat assalten el recinte monacal. Així començava el procés que durant 12 anys havia de donar lloc a una nova titularitat als drets sobre les terres que fins aleshores pertanyien al Monestir.

Miquel ha explicat que el text va quedar inèdit al 1985 per manca de suport editorial. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Domènec Miquel

Aquest llibre s'havia de publicar el 1985 però va ser impossible. És una llàstima que no s'hagi publicat fins ara.



El GEL ha organitzat tres conferències durant aquest mes sobre aquesta qüestió per ampliar el tema. La presentació oficial de l'obra es farà dimecres de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.