L'ecologisme, els avis i els mestres protagonitzen les activitats de l'Institut de la Infància del nou curs


  • Comparteix:

Infants mirant llibres durant la presentació

Infants mirant llibres durant la presentació

La delegació local de l'Institut de la Infància celebra enguany els cinc anys de vida i ho fa amb un programa pel nou curs que es manté fidel a les activitats creatives, gratuïtes i en família que promoguin valors i la cohesió social. Les iniciatives 'Sobre rodes', la Fira del llibre infantil, 'Per menjar-te millor' i l'espai de lectura infantil es mantenen com a propostes fixes del programa infantil. La introducció de productes ecològics al taller de cuina, la formació del professorat de les escoles sobre l'ús del llibre i un projecte pels avis que cuiden els seus néts són les principals novetats de l'agenda d'actes. L'entitat rep 4.000 euros de l'Ajuntament per fer les activitats.

La directora de l'Institut de la Infància de Barcelona, Verónica Bronstein, explica que el creixement de l'entitat ja ha involucrat prop de 3.000 santcugatencs.

Verónica Bronstein

La sensació de tenir 3.000 persones involucrades als nostres projectes i veure com estan creixent és una celebració diària.


Bronstein també ha destacat que ja disposen de vuit espais de lectura a la ciutat i ha avançat la posada en marxa del programa 'Avis savis 03', que pretén establir un punt de trobada per a la gent gran que cuida els seus néts. L'Institut de la Infància també iniciarà un curs de formació per als mestres de les escoles santcugatenques sobre l'ús del llibre a les aules. Aquests nous projectes i els que ja estan consolidats es podran dur a terme gràcies a la subvenció de 4.000 euros que l'àrea de Medi Ambient ha donat a l'associació.

Aquest divendres s'han presentat els projectes a la Cafeteria Fusió, on també s'ha fet un taller de cuina per gaudir en família i s'ha muntat una deixalleria mòbil perquè els infants aprenguin a reciclar piles, medicaments, oli i restes de pintures i cosmètics, a canvi d'un llibre de segona mà. El projecte, que va néixer a Sant Cugat ara fa cinc anys, s'implantarà també a Barcelona i a Girona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.