El ministeri de Foment treu a licitació les obres pendents del Celler Cooperatiu


  • Comparteix:

El Celler mostrarà el procés d'elaboració del vi.

El Celler mostrarà el procés d'elaboració del vi.

El govern espanyol ha tret a licitació, finalment, la part de remodel·lació del Celler Cooperatiu que tenia pendent el ministeri de Foment des del gener de l'any passat. L'alcalde ha lamentat que la ciutat hagi hagut d'esperar tant per tenir un espai que es convertirà en escenari cultural i alhora dependència del Museu de la ciutat.

Després d'esperar un any i 9 mesos, finalment el ministeri de Foment ha tret a licitació el concurs per adjudicar les obres pendents del Celler Cooperatiu de Cesar Martinell. L'Ajuntament va acabar la seva part, que era la reforma exterior i el reforç de la teulada i estructura el gener del 2002 i fins avui el govern espanyol no ha tret a licitació la seva part que havia de començar tant punt acabés l'Ajuntament la seva part.

Les obres d’aquesta segona fase es podrien iniciar, una vegada acabat el procés d’adjudicació del concurs públic, abans de Nadal.

L'alcalde s'ha mostrat satisfet que més d'un any i mig després es pugui començar la reforma interior d'aquests espai que s'ha de convertir en subseu del Museu i escenari d'esdeveniments culturals.:

Lluís Recoder

Ho celebro, ja era hora però si ho haguèssim tingut abans, Sant Cugat podria haver comptat amb un celler per acollir activitats culturals i una subseu del Museu.


El tancament i remodel·lació interior que ha de dur a terme Foment, pressupostat en 600 mil euros, permetrà adaptar el Celler i museitzar-lo per convertir-se en una mostra viva del passat vitivinícola de Sant Cugat. Aquesta part es farà mitjançant la construcció d'una sala d'exposicions d'uns 100 metres quadrats des d'on es podrà observar globalment el procés d'elaboració del vi a partir de la conservació de diferents màquines i aparells. A més, la nau central de 300 metres quadrats de l'entrada principal estarà dedicada a acollir concerts, concerts de cambra, conferències i altres activitats culturals. El cost total de la remodelació de l'edifici és de quasi un milió d'euros.

El Celler Cooperatiu es va construir l'any 1921 gràcies a les aportacions individuals d'un grup de petits propietaris santcugatencs per elaborar i emmagatzemar el vi. Les dificultats econòmiques del moment van fer que l'edifici quedes inacabat, posteriorment, als anys 40, l'arquitecte Cèsar Martinell va fer una ampliació. Al 1987 el Celler va tancar les seves portes i va passar a ser de propietat municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.