El fins ara subdirector de l'Arxiu Nacional, Francesc Balada, es perfila com a nou director


  • Comparteix:

El fins ara subdirector de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Francesc Balada, ha assumit el càrrec de director en funcions de l'arxiu a l'espera que es convoqui el concurs públic per optar a la plaça. Balada vol mantenir la consolidació i projecció que la institució ha aconseguit amb Josep Mª Sans Travé, que va abandonar la direcció en ser nomenat director general de Patrimoni Cultural.

Historiador de professió, Francesc Balada és el nou responsable de l'Arxiu Nacional des del passat mes de juliol. Balada, que fins ara exercia funcions de subdirector, assumeix el càrrec de forma provisional fins que s'obri el concurs públic per aspirar a aquesta plaça.

Francesc Balada ha afirmat que es presentarà a aquesta convocatòria, que encara no té data. Mentrestant, el nou equip directiu treballarà per mantenir les quotes de consolidació que avui dia té l'Arxiu Nacional:

Francesc Balada

La nova orientació no la puc avançar, però dirés que es mantindrà la projecció i consolidació que ha obtingut l'arxiu


El director en funcions de l'ANC treballa per aquesta institució des de la inauguració del centre a Sant Cugat, el 1995. L'antic director, Josep Mª Sans Travé, va deixar la direcció al maig per ser nomenat director de Patrimoni Cultural de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.