La desamortització del Monestir, punt d'inflexió que divideix la història santcugatenca en dues èpoques


  • Comparteix:

Moment de la conferència al Museu

Moment de la conferència al Museu

La desamortització del Monestir és el punt d'inflexió que divideix la història de Sant Cugat en dues parts: els primers mil anys i els últims 175 anys. Ho ha explicat l'historiador Domènec Miquel durant la conferència basada en el llibre de Joan Auladell 'La desamortització del Monestir de Sant Cugat del Vallès'. Aquesta xerrada s'ha convertit també en l'acte de clausura del cicle que el Museu de Sant Cugat ha organitzat sobre aquest episodi de la història santcugatenca.

La conferència 'L'exclaustració i la desamortització del Monestir de Sant Cugat', a càrrec de Domènec Miquel, ha recordat els estudis que l'historiador i químic Joan Auladell i Serrabogunyà, mort fa 10 anys, va fer sobre aquest acte jurídic.

El ponent Domènec Miquel ha destacat la importància d'aquest procés a la ciutat.

Domènec Miquel

La història de Sant Cugat es divideix en dos períodes: els 1.000 primers anys i els 175 posteriors.


Miquel també ha subratllat la singularitat de les desamortitzacions a Sant Cugat, perquè va ser un procés en el qual es va preservar el patrimoni, un fet que ha permès conservar bona part de l'estructura de l'edifici eclesiàstic fins l'actualitat.

La conferència també ha servit per posar punt final al cicle '175 anys de l'exclaustració i desamortització del monestir de Sant Cugat del Vallès' organitzat pel Museu de Sant Cugat. Precisament el seu director, Lluís Campins, ha fet un balanç positiu i ha subratllat la resposta del públic santcugatenc. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, també ha estat present a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.