El director Carles Canut reivindica la paraula de Zorrilla amb Don Juan Tenorio


  • Comparteix:

Alguns dels actors en el moment de la lectura

Alguns dels actors en el moment de la lectura

Retornar el poder a la paraula de Zorrilla ha estat l'objectiu del director Carles Canut a la lectura dramatitzada de Don Juan Tenorio que s'ha pogut veure aquest dilluns al Teatre-Auditori. Prop d'una vintena d'actors de primera línia han donat veu als versos de José Zorrilla en una posada en escena que ha fugit de l'artifici. 200 persones han assistit a la primera lectura dramatitzada que ha acollit l'equipament municipal. Don Juan Tenorio a Cugat tv

Amb la lectura d'aquest dilluns, el Teatre-Auditori s'ha sumat al propòsit de la Fundació Romea de recuperar una tradició fortament arrelada al teatre català: representar Don Juan Tenorio per Tots Sants. Una setmana després de l'1 de novembre l'obra ha arribat a Sant Cugat convertint el Teatre-Auditori en el primer teatre, fora del Romea, en acollir aquest clàssic.

Segons Canut, la lectura de Don Juan Tenorio és un exercici de memòria individual i col·lectiva.

Carles Canut

És una qüestió de memòria individual i col·lectiva. Volia sentir una altra vegada els textos de Don Juan.


Set faristols, una taula i algunes cadires han estat els únics elements posats al servei de la lectura. L'aposta del director Carles Canut ha estat clara: col·locar el text en primer pla.

Carles Canut

Tot ha estat pensat en funció què el text estigués en primer pla.


Després de l'experiència a l'equipament municipal, el seu director ha assegurat que espera tornar amb la lectura a la nostra ciutat l'any vinent. L'obra ha comptat amb la presència d'actors com Pere Arquillué i Anna Ycobalzeta, i santcugatencs com Joan Berlanga i Jaume Pla, entre altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.