La Casa Aymat rep el tapís 'Mare Nostrum I' de Raventós


Temes relacionats

El record del passat tèxtil a Sant Cugat promou un taller introductori a la tècnica del tapís (15/jul/10)


  • Comparteix:

El tapís de Raventós

El tapís de Raventós

L'obra de Maria Assumpció Raventós 'Mare Nostrum I' ja forma part de la col·lecció de tapissos de la Casa Aymat, que està a la recta final per consolidar-se com un museu del tapís contemporani. L'obra se sumarà a la col·lecció municipal cap a mitjans de l'any vinent, després de passar per una exposició a França.

El tapís té relleus, volums i serrells amb una marcada influència cubista i expressionista. Maria Assumpció Raventós ha signat aquest dimecres a l'Ajuntament un contracte de cessió indefinit. Durant la signatura, l'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat la importància que té per la ciutat rebre el tapís, valorat en uns 10.000 euros.

Lluís Recoder

Gaudim molt que Raventós ens hagi cedit aquesta obra. L'acollim amb els braços oberts.



L'autora ja va fer una cessió d'una obra el 2007 i va participar en un taller de tapissos a la ciutat l'estiu passat. Raventós ha explicat què suposa per a ella fer entrega de 'Mare Nostrum I' a la ciutat.

Maria Assumpció Raventós

Quan el Museu del Tapís Contemporani a Sant Cugat, sigui una realitat, segur que farem més cessions.



La cessió de l'obra a la Casa Aymat suposa un pas més per a la consolidació definitiva de l'espai com a Museu del Tapís Contemporani. A banda de ser la seu de l'Escola Catalana del Tapís als anys 50 del segle passat, la Casa Aymat també va acollir una fàbrica manufacturera de tapissos i catifes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.