El món casteller mira a Kènia amb l'esperança de rebre la declaració de Patrimoni Cultural de la Unesco


Temes relacionats

Una tertúlia amb excaps de colla repassa la trajectòria històrica dels Gausacs (12/nov/10)

Ja ha començat la 15a diada castellera dels Gausacs ( 9/nov/10)


  • Comparteix:

Els Gausacs en una actuació anterior

Els Gausacs en una actuació anterior

El Comitè Intergovernamental de la Unesco podria declarar avui els castells com a Patrimoni Cultural Immaterial. La decisió es prendrà a Nairobi, Kènia, triant entre les 47 candidatures de 29 països d'entre les quals hi ha tres dels Països Catalans: el cant de la Sibil·la de Mallorca, la dieta mediterrània i els castells.

En declaracions a Cugat.cat, el president dels Gausacs, Santi Casanova, ha explicat la importància que tindria per als castells ser declarats Patrimoni Cultural de la Unesco.

Santi Casanova

Per nosaltres seria una gran satisfacció i un aspecte molt important perquè ens conegui la gent. A nivell institucional seria una ajuda per la nostra activitat.




Casanova també considera que els castells haurien de ser declarats Patrimoni Cultural de la Unesco per tenir unes característiques 'molt vigents avui en dia en la mentalitat de la societat moderna' que els fan ser 'molt especials'. Segons Casanova, el fet que els castells estiguin protegits podria comportar la creació de construccions més grans i d'un major nombre d'actuacions a l'estranger.

El president dels Gausacs ha destacat que si la decisió de la Unesco passa per protegir els castells, els camises verdes incorporarien el logotip de la Unesco als seus cartells i farien una gran festa per donar-ho a conèixer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.