El Concert de Santa Cecília reuneix més de 200 cantaires i obre la iniciativa a les corals més joves de la ciutat


  • Comparteix:

Les corals Harmonia de Valldoreix i Sellarès de Gavà en la seva actuació conjunta

Les corals Harmonia de Valldoreix i Sellarès de Gavà en la seva actuació conjunta

Més de 200 cantaires de les corals de la ciutat s'han unit aquest dissabte en un concert que ha homenatjat la figura de Santa Cecília, patrona de la música. La iniciativa s'ha enfocat enguany amb l'objectiu de fomentar la participació de les corals més joves de la ciutat, a banda de les agrupacions centenàries. El concert ha estat marcat per l'actuació de la coral 'La Pinya', que ha donat l'oportunitat als pares d'una trentena d'alumnes de l'escola Pins del Vallès de fer sonar les seves veus per primer cop a l'església del Monestir.

El concert de Santa Cecília ha batut enguany un rècord de participació amb més de 200 cantaires procedents de les corals Harmonia de Valldoreix, la de Sant Cugat, La Lira i La Unió Santcugatenca, juntament amb les corals Sellarès de Gavà i La Pinya, que han estat convidades a la cita.

L'actuació de la coral l'Harmonia de Valldoreix, acompanyada de la coral Sellarès de Gavà, i la cantada de la coral 'La Pinya' han trencat amb el programa de les edicions anteriors, on només participaven les corals veteranes de la ciutat. La coordinadora del concert, Montserrat Tizón, ha explicat a Cugat.cat que enguany han decidit convidar dues corals locals per ampliar l'oferta musical més enllà de les agrupacions antigues de la ciutat i donar l'oportunitat a conjunts més nous de participar en la iniciativa.

Montserrat Tizón

Aquest any una coral fa un repertori conjunt amb la coral Harmonia de Valldoreix. Volíem donar oportunitats a corals que no són centenàries.




El repertori de l'edició d'enguany ha combinat sardanes amb peces clàssiques, valsos i espirituals negres i ha ofert un concert íntim i proper que ha omplert de públic l'església del Monestir. La trobada ha posat punt final amb la peça 'Cantem' i l'Himne de Santa Cecília de la mà de tots els membres de les agrupacions cantaires.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.