Correus decideix finalment retolar en català tot i que amb faltes ortogràfiques


  • Comparteix:

El cartell exterior diu servicis enlloc de serveis.

El cartell exterior diu servicis enlloc de serveis.

L'oficina local de Correus s'ha doblegat finalment a les demandes ciutadanes i ha decidit retolar també en català tot i que amb barbarismes. La rectificació, vigent des d'aquest dimarts, arriba després que el canvi d'imatge de les oficines de correus comportés la desaparició del català, incomplint així la Llei de Política Lingüística.

Després de rebre nombroses queixes de santcugatencs ofesos per la retirada del català en la nova retolació que Correus havia posat aquest agost a les seves oficines, finalment l'ens estatal ha decidit fer marxa enrere i canviar els cartells exteriors. Tot i aquesta rectificació, els cartells que llueixen a la porta de les dependències de la rambla de Can Mora tenen faltes d'ortografia.

Recordem que el propi Ajuntament, el mes d'agost, va instar Correus a recuperar la retolació en català i acomplir la llei de Política Lingüística. El tinent d'alcalde d'Afers Interdepartamentals, Eduard Pomar, explicava així la necessitat que l'ens postal complís la llei vigent:

Eduard Pomar

Fent-me ressò de queixes de veïns vaig demanar que es canviessin els rètols i es recuperés el català.


El mateix Pomar va adreçar una carta al màxim responsable de Correus a Catalunya per expressar el malestar per l'exclusió del català en la retulació externa de les oficines. Ara, Correus es mostra sensible a aquestes mostres de rebuig i decideix recuperar el català tot i que amb alguna que altra errada d'ortografia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.