Pius Alibek: 'Hem de treballar per evitar el trencament de la cadena que suposa la cultura'


  • Comparteix:

Pius Alibek, al centre, durant la xerrada

Pius Alibek, al centre, durant la xerrada

La transferència cultural i les herències comunes són clau en el pas del consumisme a la sostenibilitat. Ho ha explicat en una xerrada el filòleg i escriptor iraquià Pius Alibek, que ha subratllat que la majoria de necessitats actuals són generades per les multinacionals. La conferència s'ha celebrat amb motiu de l'acte cultural organitzat pels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat per als instituts i escoles de la ciutat aquest dilluns al Teatre-Auditori.

Els estudiants de quart d'ESO i primer de batxillerat dels instituts Arnau Cadell i Leonardo Da Vinci i de les escoles El Pinar i l'Avenç han assistit aquest dilluns a 'Les transformacions de les cultures', l'acte organitzat pels Amics de la Unesco. El seu president, Rafael Recolons, i el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, han acompanyat Pius Alibek durant la xerrada. Alibek ha defensat que s'han de sumar forces per preservar 'la cadena' que suposa la cultura.

Pius Alibek

La cultura és una cadena que no s'ha de trencar. Va començar amb les primeres civilitzacions i perdura avui dia.


'El consumisme és un suïcidi de la humanitat'. Amb aquesta premisa s'ha donat el tret de sortida a l'acte, que ha girat entorn la transformació cultural emmarcada en l'acabament dels recursos naturals. En aquest sentit, Alibek ha assegurat que cal una conscienciació per veure que les necessitats que considerem bàsiques són realment imposades. Alibek ha parlat del consumisme.

Pius Alibek

Els consum no és una necessitat humana, està inventada. Són les multinacionals qui creen noves necessitats i, per tant, noves dependències.



El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, i el president dels Amics de la Unesco, Rafael Recolons, han subratllat que aquesta xerrada suposa una finestra per als estudiants que hi han assistit per parlar de temes que van més enllà de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.