La coreògrafa Maria Rovira convida el públic a emprendre el vol amb 'El Salt de Nijinsky'


  • Comparteix:

'El Salt de Nijinsky'

'El Salt de Nijinsky'

La companyia Trànsit Dansa, amb Maria Rovira al capdavant, ha portat aquest divendres al Teatre-Auditori l'aplaudida 'El Salt de Nijinsky', un viatge metafòric a través de la figura del cèlebre ballarí rus. El particular homenatge ha agafat l'exploració del salt en totes les seves manifestacions i ha convidat el públic a endinsar-se en aquest món oníric d'una Rovira que reivindica així les arrels més pures de la dansa. Amb aquesta representació el públic santcugatenc ha pogut gaudir d'un dels espectacles més celebrats de la companyia. Mira aquest reportatge a Cugat tv

La peça agafa com a punt de partida una fotografia de Jean Manzon on immortalitza un salt del cèlebre ballarí rus, després d'haver estat més de 20 anys sense ballar. A partir d'aquesta imatge, la coreògrafa Maria Rovira s'enfronta a aquesta nova creació i recupera així un tema pendent en la seva carrera, crear un espectacle inspirat en aquesta gran figura del ballet clàssic.

El muntatge ha arribat després d'una llarga i reconeguda trajectòria. Segons Rovira, cal fugir del concepte de l'art com a producte i recuperar l'honestedat i l'essència d'aquest.

Maria Rovira

L'art també s'ha ressentit d'aquesta etapa tan crua on tot són productes ràpids. Hem de tornar a sentir les coses de veritat.


Set ballarins han fet un exercici de memòria en donar vida als retalls de la figura de Vaslav Nijinsky. Un repertori format per professionals provinents de disciplines molt diferents que conformen el tarannà de la companyia resident a Mataró.

Amb l'actuació d'aquest divendres al Teatre-Auditori la companyia s'apropa ja als quatre anys de gira, fet que col·loca aquesta peça com una de les més aplaudides de Trànsit Dansa.

Maria Rovira

Hi ha pocs espectacles que aconsegueixen girar durant tres anys seguits. Estic molt contenta.





Maria Rovira s'enfronta ara a nous reptes amb un nou muntatge i amb la gira simultània de tres dels seus espectacles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.