Les peces musicals catalanes més populars, al llibre 'Cançons que cal saber'


  • Comparteix:

Un breu concert de la pianista Marga Sòria i la cantant Ester Castells, entre d'altres, ha servit per donar forma al llibre 'Cançons que cal saber', davant d'una quarantena de persones a la Sala d'Actes de la Casa de Cultura. El llibre, que s'ha presentat aquest dimecres a Sant Cugat, ha recuperat des de balades antigues com 'El testament d'Amèlia' fins a èxits del pop rock com 'Bon dia' d'Els Pets, per donar a conèixer els temes tradicionals de Catalunya, amb l'objectiu d'establir connexió entre generacions a través de la música.

La santcugatenca Anna Costal és la coordinadora del grup de recerca 'Les músiques en les societats contemporànies' de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que ha liderat aquest estudi i explica quin és el significat d'aquesta investigació.

Anna Costal

Va ser molt difícil triar les 44 cançons tradicionals catalanes. Aquest llibre serà un referent.


El cançoner ha recollit les peces més populars de Catalunya des de l'inici del segle XX fins als anys 90. Compta amb 44 temes musicals i vol ser un material útil i pràctic per als interessats en la música tradicional catalana.

A l'acte hi ha assistit el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, que s'ha encarregat de presidir la presentació oficial a la ciutat de l'obra de la musicòloga santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.