Ritmes solemnes i majestuositat es donen la mà en un concert de dos conjunts eslaus al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

L'Orquestra Simfònica Estatal Ucraïnesa de Dnepropetrovsk i el Cor de la Societat Filarmònica Nacional de Bielorússia s'han unit en un concert protagonitzat pel caràcter cerimoniós i imponent de dues de les obres més conegudes de la música clàssica. L'actuació ha combinat el ritme solemne de la peça 'Carmina Burana', del compositor Carl Orff, amb les harmonies majestuoses de la 9a Simfonia de Beethoven en un concert que ha aplegat una seixantena de santcugatencs aquest dissabte al Teatre-Auditori.

En la primera part de l'actuació, l'obra 'Carmina Burana' ha atret els espectadors a través de les melodies frenètiques i majestuoses, que volen ser una al·legoria als plaers terrenals i un cant a l'amor i a la fortuna. L'espectacle també ha comptat en la segona part amb la interpretació de la 9a Simfonia de Beethoven, que remet a la igualtat i la fraternitat mitjançant ritmes impetuosos i cants llibertaris.

L'Orquestra Simfònica Estatal Ucraïnesa de Dnepropetrovsk compta amb més de 65 anys d'història i una llarga trajectòria de concerts de música clàssica. En aquest espectacle, ha estat acompanyada pel Cor de la Societat Filarmònica Nacional de Bielorússia, que ha actuat amb diverses orquestres arreu d'Europa. A banda de Sant Cugat, els dos conjunts ja han portat aquest concert als principals teatres de Madrid i Barcelona en un cicle de concerts de música clàssica organitzat per Promoconcert.

Segons el director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, espectacles com aquest enriqueixen la programació de l'equipament municipal.

Pep Tugues

Enriqueixen la nostra programació. Esperem que hi hagi moltes més col·laboracions.



Fruit del mateix acord amb Promoconcert, l'equipament municipal cedirà el seu escenari a la companyia per acollir el tercer dilluns de desembre l'obra 'El trencanous'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.