El Teatre-Auditori acull el Cor Aglepta i La Principal de la Bisbal en un concert molt familiar


  • Comparteix:

Les dues formacions sobre l'escenari del Teatre-Auditori

Les dues formacions sobre l'escenari del Teatre-Auditori

La reconeguda cobla La Principal de la Bisbal ha actuat per primer cop al Teatre-Auditori i ho ha fet en companyia del cor santcugatenc Aglepta. El Teatre-Auditori ha estat l'escenari que aquest diumenge ha acollit un concert que desmarca la cobla de l'exclusivitat de la sardana i reivindica la presència d'aquestes agrupacions en escenaris d'auditori. Mira l'espectacle a Cugat tv

El concert ha començat amb la intervenció del cor santcugatenc. Les noies de l'agrupació coral Aglepta han pujat a l'escenari, primer sense la companyia de la cobla, per interpretar dues cançons populars catalanes: 'Muntanyes regalades' i 'En pere Gallerí'. Les dues peces estan arranjades per dos joves compositors catalans: Xavier Pastrana i Xavier Sans, respectivament. A continuació, ja en companyia de La Principal de la Bisbal, s'han interpretat les sardanes 'La Maria de les trenes' de Josep Saderra i 'Marinada' d'Antoni Pérez.

El director del cor, Oriol Castanyer, ha valorat aquesta col·laboració.

Oriol Castanyer

No és habitual cantar amb una cobla. Normalment cantem amb altres formacions.


La resta de l'espectacle, que ha estat dividit en dues parts, ha estat protagonitzada per la cobla empordanesa, sota la direcció de Francesc Cassú. A la primera part de l'espectacle els quasi 300 assistents ha pogut gaudir d'un repertori clàssic de sardanes, on han sonat peces de compositors tan reconeguts com Garreta i Toldrà. La segona part del concert, en canvi, ha donat forma a partitures allunyades de la sardana, però sota el timbre característic de la cobla.

El director de La Principal de la Bisbal, Francesc Cassú, ha reivindicat la vigència d'aquest tipus de formacions musicals.

Francesc Cassú

Això és una orquestra nostra i catalana. Hem d'intentar que la cobla actuï als auditoris més importants de Catalunya i el món.




La cobla sardanista, nascuda el 1888, és una de les formacions musicals més antigues de Catalunya i ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi, entre d'altres reconeixements.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.