La versió més fidel de 'Traïció' obre la temporada teatral a Valldoreix


  • Comparteix:

Un triangle amorós és el detonant de 'Traïció'

Un triangle amorós és el detonant de 'Traïció'

La companyia Latropateatre ha encetat aquest diumenge la nova temporada teatral a Valldoreix amb l'obra 'Traïció' de Harold Pinter. L'agrupació de Vilassar de Mar ha apostat per una versió sense gaire llicències en el text del Premi Nobel de Literatura 2005. Un triangle amorós és el desencadenant de l'acció de l'obra, ambientada en el Londres de 1970.

'Traïció' se centra en els afers extraconjugals d'un matrimoni londinenc format per l'Emma i en Robert. El triangle, concebut en ordre temporal invers al cronològic, es tanca amb el millor amic del marit, Jarry. La història està basada en la relació que el mateix Harold Pinter va iniciar amb la presentadora de la BBC Joan Bakewell fora dels seus respectius matrimonis.

La companyia Latropateatre ha volgut representar a l'escenari del Casal de Cultura de Valldoreix una versió fidel al text. L'agrupació teatral es desmarca així de les reinterpretacions de 'Traïció' com la que va portar a escena la companyia Teatre Lliure el maig del 2009 al Teatre-Auditori.

El director de l'obra, Lluís Ramis, explica la raó de mantenir la línia marcada per Pinter.

Lluís Ramis

Hem volgut seguir el text de Pinter tot mostrant la raó d'aquest afer entre l'Emma, en Robert i en Jarry. Al text de Harold Pinter no s'hi explica.



El teatre torna a Valldoreix amb la seva programació continuada els primers diumenges de mes fins al juny. Les representacions estan organitzades pel Grup de Teatre Espiral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.