Els escriptors santcugatencs valoren Pessarrodona com una autora 'oberta, compromesa i singular'


Temes relacionats

Xavier Escura: 'La figura de Pessarrodona és un honor per a la ciutat' (23/feb/11)

Marta Pessarrodona, guardonada amb el Premi Nacional de Literatura (23/feb/11)


  • Comparteix:

Dos dels últims llibres de l'escriptora Marta Pessarrodona

Dos dels últims llibres de l'escriptora Marta Pessarrodona

Els escriptors santcugatencs Sam Abrams, Lluís Calvo i Víctor Alexandre defineixen Marta Pessarrodona com una escriptora preocupada per la societat, oberta a l'exterior i compromesa amb el seu temps. Els autors també han destacat la 'veu pròpia i singular' de la poetessa i les seves implicacions per fer arribar la literatura a la ciutadania i han fet un balanç positiu el reconeixement de Pessarrodona amb el Premi Nacional de Literatura.

L'escriptor Víctor Alexandre considera que Pessarrodona és 'una de les grans poetesses de Catalunya' que es mostra compromesa amb el seu temps i amb la seva condició de dona. Segons Alexandre, la poetessa 'despulla molt bé l'ànima humana' i 'en fa un bon retrat de la seva naturalesa'.

Víctor Alexandre

És una escriptora en el sentit absolut del terme. És un reconeixement en vida a una obra extraordinària.



Segons el poeta Sam Abrams, l'obra de Pessarrodona té una doble preocupació que gira al voltant de la vida moral de l'individu, per una banda, i de les grans idees socials i culturals, per l'altra. Abrams també ha posat de manifest la 'veu pròpia i singular' de l'autora i ha dit que no s'ha valorat prou la contribució de Pessarrodona en la poesia.

Sam Abrams

Es preocupa per la vida moral i pel pes de les grans idees. Té una veu singular i pròpia.



De la seva banda, el poeta Lluís Calvo ha destacat la llarga trajectòria de Pessarrodona i ha subratllat el paper de les últimes creacions de l'autora, que se centren en l'exili. Calvo ha posat de manifest el realisme de Pessarrodona, que parteix de la pròpia experiència, i també n'ha destacat la seva mirada combativa com a dona i el cosmopolitisme present en la seva obra.

Lluís Calvo

Es defineix per una obertura cap a l'exterior, cap a la literatura mundial. Parla de ciutats i les lliga a grans escriptors.




Marta Pessarrodona ha estat guardonada aquest dimarts amb el Premi Nacional de Literatura per la seva trajectòria professional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.