Xavier Escura: 'La figura de Pessarrodona és un honor per a la ciutat'


Temes relacionats

Marta Pessarrodona, guardonada amb el Premi Nacional de Literatura (23/feb/11)


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha definit la figura de l'escriptora Marta Pessarrodona com 'un honor i un gran orgull per a la ciutat'. Escura ha destacat la gran qualitat intel·lectual de les obres de Pessarrodona, que aquest dimarts ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Literatura. El tinent d'alcalde de Cultura també ha posat de manifest la forta implicació local de l'escriptora i ha dit que Sant Cugat ho reconeix posant el nom de l'autora a la nova biblioteca de Mira-sol.

Xavier Escura ha dit en una entrevista a Cugat.cat que l'obra de Marta Pessarrodona és de 'primer nivell' en l'àmbit literari i que mereix un reconeixement ple i absolut. Segons el tinent d'alcalde de Cultura, la gran qualitat de les obres de l'escriptora i la seva trajectòria literària fan que s'hagi convertit en 'tot un clàssic'.

Xavier Escura

És un honor per Sant Cugat. Té una gran qualitat intel·lectual. S'ha convertit en un clàssic.




Escura també ha destacat la forta implicació de Marta Pessarrodona en l'àmbit local i la seva participació en moltes iniciatives culturals de Sant Cugat i ha dit que cal reconèixer el seu paper en la ciutat. És per això, segons Escura, que l'Ajuntament va posar el nom de l'escriptora a la nova biblioteca de Mira-sol.

Marta Pessarrodona va néixer a Terrassa, però resideix a Mira-sol. L'escriptora ha publicat més d'una trentena d'obres en diversos gèneres, tant biografies com poemes i novel·les. Ha estat guardonada amb una Creu de Sant Jordi i va rebre el Premi Prat de la Riba el 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.