Pep Blanes, fill predilecte de la ciutat


Temes relacionats

Pep Blanes és propostat com a fill predilecte de la ciutat (13/oct/10)

Pep Blanes prepara un llibre sobre la seva relació amb el Claustre del Monestir ( 3/jul/10)

Pep Blanes exposa dibuixos de vuit capitells a la sala capitular del Claustre (17/jun/10)

Joan Fàbregas i Joan Llamas, primers fills predilectes de Sant Cugat (19/des/06)

Pep Blanes prepara el dossier per l'agermanament cultural entre els claustres de Sant Cugat i Girona ( 9/ago/06)

El Museu de Sant Cugat incorpora una sèrie limitada de dibuixos de Pep Blanes ( 9/jul/04)


  • Comparteix:

L'artista Pep Blanes rebrà la distinció de fill predilecte de Sant Cugat en reconeixement a la seva implicació amb la ciutat com a retratista, escriptor i promotor cultural. La distinció, que es formalitzarà dilluns en un ple extraordinari a l'Ajuntament, és fruit d'una petició ciutadana feta per 22 entitats i avalada per 740 signatures.

Pep Blanes, nascut l'any 1930, és especialment conegut pel públic santcugatenc per haver dedicat 32 anys de la seva vida a dibuixar el Monestir, i especialment el Claustre. Un treball incansable i persistent que ha donat lloc a un llibre i a nombroses exposicions, amb els capitells d'Arnau Cadell com a protagonistes. Blanes també és conegut per dibuixar la catedral de Tarragona i el patrimoni arquitectònic de Barcelona, de la seva Terrassa natal, de la Bisbal d'Empordà i de Girona, entre d'altres.

L'artista santcugatenc ha agraït aquesta distinció per part de la ciutat i ha recordat especialment els impulsors de la seva candidatura. Blanes confia en poder seguir fent les activitats que l'han portat a rebre aquesta distinció.

Pep Blanes

Ho acceptem amb molta alegria i molt goig, i confio a portar-ho amb tota la dignitat possible.


El secretari del col·lectiu gastronòmic i cultural Dom Cugat i impulsor de la iniciativa, Eduard Torres, s'ha mostrat molt content d'haver aconseguit el reconeixement que perseguien.


Eduard Torres

Explicar qui és Pep Blanes ha estat molt fàcil. La feina que hem fet ha estat la de contactar amb entitats i persones per buscar els suports.




El regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, ha destacat que aquest reconeixement a Pep Blanes neix per iniciativa i suport de la societat civil.

Jordi Puigneró

És un reconeixement sorgit de la societat civil. Des de l'Ajuntament recollim el guant i aquest dilluns el nomenarem fill predilecte de Sant Cugat.



La trajectòria artística de Blanes arrenca a Pamplona, on de jove es forma a l'Escola de Belles Arts. Als anys 50, freqüenta l'Escola de Belles Arts de San Fernando, a Madrid, on aprofundeix en les tècniques del dibuix. A partir de 1957 comença a exposar de forma individual. A Sant Cugat, Pep Blanes ha presentat 25 vegades les seves obres en públic, tant en espais públics com privats.

Blanes també s'ha dedicat durant gairebé 50 anys de la seva vida a la docència, a Terrassa i a Sant Cugat. A més, ha col·laborat amb la ràdio de Sant Cugat (Cugat ràdio, 91.5 FM) a través del programa de cuina 'Amb molt de gust' i és un dels promotors del col·lectiu gastronòmic local Dom Cugat.

Blanes serà el tercer fill predilecte de Sant Cugat. Fa quatre anys, la distinció es va concedir a l'actor i col·laborador de Cugat ràdio Joan Fàbregas i al també actor Joan Llamas, en aquest cas a títol pòstum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.