Manrique aposta per la part còmica de Txèkhov a 'L'hort dels cirerers'


  • Comparteix:

L'obra ha aconseguit omplir gairebé totes les butaques del Teatre-Auditori

L'obra ha aconseguit omplir gairebé totes les butaques del Teatre-Auditori

Julio Manrique ha portat aquest diumenge al Teatre-Auditori l'humor més desconegut d'Anton Txèkhov amb 'L'hort dels cirerers'. El director ha apostat per una adaptació de David Mamet que ha defugit de les pauses i del drama i que s'ha apropat a l'essència d'aquest clàssic de manera irònica. Amb aquest muntatge, Manrique ha assumit per primera vegada la direcció d'una obra de gran format. Mira l'espectacle Cugat tv

L'humor s'ha imposat aquest diumenge en la revisió del clàssic 'L'hort dels cirerers', de Txèkhov, que ha comptat amb la intervenció de molts dels actors habituals de Julio Manrique. L'obra narra la història d'una família d'aristòcrates russos que està a punt de perdre les seves propietats per problemes econòmics. Davant la difícil situació financera, un dels personatges proposa vendre la finca. Aquesta va ser l'última obra del gran escriptor rus.

Segons Mireia Aixalà, una de les actrius del muntatge, l'adaptació de David Mamet busca l'essència dels personatges en una obra que s'allunya del drama, rescatant una de les vessants menys explotades de l'escriptor rus.

Mireia Aixalà

David Mamet agafa l'essència de l'obra, ho sintetitza i ens l'apropa.




Per Julio Manrique, aquesta s'ha convertit en la seva primera obra de gran format. D'aquesta manera, l'actor i director escalfa motors per a la temporada vinent, moment en què assumeixi la direcció artística del Teatre Romea.

Mireia Aixalà ha explicat com ha anat l'experiència.

Mireia Aixalà

Al començament ens va costar fer el pas a un teatre més gran, però al final el teatre sempre és el teatre.





El muntatge, que ha comptat amb l'assessorament de màgia del Mag Lari, s'ha emmarcat dins el Dia Internacional del Teatre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.