L'Arxiu Nacional de Catalunya acollirà les fotografies de Joaquim Gomis per 15 anys


  • Comparteix:

Joan Miró al seu estudi, fotografia de Joaquim Gomis / Font: ACN

Joan Miró al seu estudi, fotografia de Joaquim Gomis / Font: ACN

Els néts del fotògraf Joaquim Gomis han acordat dipositar l'obra del seu avi a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) per conservar-la, estudiar-la i digitalitzar-la. Es tracta d'una cessió gratuïta que romandrà a Sant Cugat per 15 anys renovables.

Es tracta d'un acord entre els 10 néts del fotògraf, el departament de Cultura de la Generalitat i la Fundació Miró. Durant la propera dècada, l'arxiu classificarà i digitalitzarà la col·lecció d'unes 70.000 imatges acompanyades de cartes i llibres, entre altres peces. Joaquim Gomis Serdañons va mantenir una estreta amistat amb Joan Miró i va fotografiar part de la seva obra. Ara la fundació Miró serà l'encarregada de difondre aquestes peces començant amb una exposició gratuïta la primavera que ve.

El president de la Fundació Joan Miró, Jaume Freixa, explica la importància de l'obra de Gomis.

Jaume Freixa

L'obra de Joaquim Gomis és una obra oberta que coincideix amb el segle XX.


Joaquim Gomis va néixer a Barcelona el 1902. L'enfocament modern de la seva fotografia i la invenció, juntament amb Joan Prats, de les recopilacions temàtiques de fotografies endreçades de forma seqüencial, l'anomenat fotoscop, han fet de Gomis un dels grans en el món fotogràfic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.