Sant Cugat deixa empremta als Premis Nacionals de Cultura


  • Comparteix:

Sant Cugat trepitja fort en els Premis Nacionals de Cultura d'enguany. El jurat del Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA) ha reconegut la tasca de l'escriptora Marta Pessarrodona, els cineastes Judith Colell i Jordi Cadena i la companyia de circ Los Excéntricos. Els guardonats han rebut el premi aquest dissabte en un acte al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

El talent santcugatenc s'ha deixat veure de la mà de l'escriptora Marta Pessarrodona, guardonada per 'la seva qualitat humana i intel·lectual' i la seva prolífica trajectòria com a escriptora, dramaturga, narradora, poeta, assagista i traductora. Els directors de cinema Judith Colell i Jordi Cadena han rebut el reconeixement pel seu film 'Elisa K'. El premi demostra, segons els cineastes, que 'cal impulsar' les petites produccions. La trajectòria independent de la companyia circense Los Excéntricos i la seva capacitat de combinar el circ tradicional amb l'actual, els ha valgut el guardó en aquesta categoria.

Els premiats s'han mostrat orgullosos que s'hagin reconegut apostes culturals 'independents'. Són declaracions a Cugat.cat.

Guanyadors

Aquest premi dins del meu rang és el 'top'./ És un honor que es reconegui un film d'autor com 'Elisa K'./ Estem molt agraïts que es valori una trajectòria independent com la nostra.





L'alcaldessa Mercè Conesa ha assistit a l'acte i ha recordat que cal 'sentir-se orgullós del talent' que es cou a la ciutat.

Mercè Conesa

Ens hem de sentir orgullosos del talent que tenim a Sant Cugat





De la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat 'l'ebullició cultural de Catalunya' i la creativitat dels premiats.

Artur Mas

Sou exponent d'aquest alt nivell de creativitat que hi ha al nostre país



El president de la CoNCA, Francesc Guardans, ha reivindicat el paper que tenen les institucions públiques a l'hora d'impulsar la cultura.

Francesc Guardans

És responsabilitat de les administracions públiques donar el suport suficient per potenciar la cultura




El CoNCA també ha reconegut l'actor Pere Arquillué, l'arquitecte Oriol Bohigas, el cantaor Miguel Poveda i el dissenyador Mariscal, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.