Ferran Aisa i Mei Vidal donen llum a una figura polièdrica de Joan Salvat Papasseit


  • Comparteix:

Els autors Mei Vidal i Ferran Aísa durant la presentació del llibre

Els autors Mei Vidal i Ferran Aísa durant la presentació del llibre

Els autors Ferran Aisa i Mei Vidal mostren la figura polièdrica de Joan Salvat Papasseit a través d'una biografia del poeta avantguardista. L'obra, presentada aquest dimarts a Sant Cugat, recull la vida de Papasseit des dels seus inicis fins a la seva mort i plasma l'evolució del pensament del poeta mitjançant documents, entrevistes i poemes inèdits i, a la vegada, a través de la veu de testimonis que van conviure amb l'escriptor.

El llibre 'Joan Salvat Papasseit (1894-1924)' recorre la trajectòria vital, professional, poètica i política de l'autor. L'obra traça l'evolució del poeta des de la seva vessant més avantguardista fins a la perspectiva civil i romàntica, i mostra el compromís de Papasseit amb la seva societat i el seu temps. Al mateix temps, la biografia posa de manifest les idees nacionalistes i polítiques de Papasseit, vinculades al pensament llibertari i anarquista.

Un dels autors de l'obra, Ferran Aisa, explica què té d'original la biografia.

Ferran Aisa

És una biografia que narra tota la seva trajectòria vital, artística, poètica i revolucionària.



A més, l'obra compta amb entrevistes inèdites i poesies manuscrites de l'autor que no s'han publicat. El llibre s'ha presentat aquest dimarts al Museu de Sant Cugat en un acte organitzat per Òmnium Cultural i que ha comptat amb un recital poètic a càrrec de Celdoni Fonoll.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.