Els gegants es donen a conèixer als infants amb una cercavila festiva i tradicional


  • Comparteix:

Una trentena de figures populars han apropat la tradició gegantera als més petits en la 3a edició de la Cercavila d'Escoles. Gegants, gegantons, capgrossos, diables i cuques d'arreu de la comarca han omplert els carrers de la ciutat de música i ball. La iniciativa ha servit alhora de punt de trobada per compartir experiències entre alumnes de les escoles de diferents municipis.

Alumnes, mestres i pares i mares han pogut conèixer de ben a prop la tradició gegantera de la mà de les colles de Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola i Mataró. A través de la trobada, els membres de les entitats populars i dels centres educatius s'han aplegat en una cita que també ha servit per compartir balls i experiències.

Els més petits han explicat què els agrada més de formar part de les colles geganteres.

Participants

M'agrada tocar el tabal i portar els gegantons. / M'agrada tocar la gralla. / Cada any portem un capgròs diferent. / Coneixem altres pobles.




La coordinadora d'escoles dels Geganters de Sant Cugat, Eva Tataret, ha destacat la forta implicació de les escoles en la cercavila.

Berta Tataret

Aquest any han participat dues escoles noves. Cada vegada s'impliquen més.




La iniciativa biennal ha donat el tret de sortida amb una xocolatada a la plaça de l'Om, que ha servit per arrencar una cercavila que ha recorregut els carrers de la ciutat. La plaça d'Octavià ha estat l'escenari d'un espectacle final amb música, foc i animació on les colles participants han ofert els seus millors balls al so de gralles i tamborí.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la implicació de l'Ajuntament en la iniciativa.

Mercè Conesa

Hi participen moltes escoles de Sant Cugat i algunes de fora. Des de l'Ajuntament, els oferim suport amb tallers de construcció de gegants.






Paral·lelament, el Museu de Sant Cugat ha ofert una mostra sobre el món geganter que s'ha pogut veure fins aquest dissabte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.