Martí Gironell homenatja la figura d'un monjo de Montserrat en la seva nova novel·la


  • Comparteix:

L'escriptor Martí Gironell reivindica la figura del monjo Bonaventura Ubach en la seva nova novel·la 'L'arqueòleg'. L'obra explica les aventures del monjo de Montserrat, que va recórrer els paisatges bíblics per traduir el text sagrat al català. Gironell ha presentat 'L'arqueòleg' aquest dijous a la Biblioteca del Mil·lenari.

'L'arqueòleg' narra de manera trepidant com Bonaventura Ubach marxa de Montserrat per descobrir els paratges bíblics i, durant els seus viatges, recull objectes que formaran part del futur Museu de l'Orient Bíblic. Així, el protagonista de la novel·la trepitja Egipte, Babilònia i Jordània, entre altres països, on viu un munt d'aventures.

L'autor de la novel·la, Martí Gironell, explica per què va escollir aquest personatge com a protagonista de la seva obra.

Martí Gironell

Com pot ser que la gent no el conegui? En veure què va fer, m'hi vaig tirar de cap per escriure la seva vida en una novel·la.




Gironell assegura que aquesta és l'obra amb menys ficció que ha escrit, i que 'és altament real'. A més, l'escriptor subratlla que amb les seves novel·les vol donar a conèixer les figures de la història catalana que no són conegudes entre la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.