Pilar Català i Federico Velarde, màxims guanyadors dels Jocs Florals de la Gent Gran del Vallès Occidental


  • Comparteix:

Moment de l'entrega de premis

Moment de l'entrega de premis

La 29a edició dels Jocs Florals de la Gent Gran del Vallès Occidental ha reunit els participants aquest dissabte a la ciutat per premiar les millors propostes. Pilar Català ha estat la guardonada amb el premi Flor Natural en la modalitat catalana i Federico Velarde, en la castellana. El jurat ha repartit un total de vuit premis i més d'una desena d'accèssits. L'acte, que ha tingut lloc al Casal de la Gent Gran de Sant Cugat, també ha servit per donar la benvinguda a la nova presidenta del Casal, Montserrat Giralta.

'Ànima de primavera' i 'A todos los jubilados' han estat els escrits guardonats amb la Flor Natural en català i castellà, respectivament. Pel que fa a la poesia religiosa, la Viola en català ha estat per a Montserrat Graner, mentre que en la seva categoria en castellà ha recaigut en Pilar Romero. A més, s'ha atorgat l'Englantina en català a Eusebi Lozano i en castellà a Manolita Mur, reconeixent així les seves obres com les millors poesies sobre una temàtica nacional i de la natura. El lliurament també ha reconegut Josep Carné per la seva obra 'La rosa i el jardiner' en la modalitat de narrativa en català i Joan Samper amb l'obra 'Los reyes magos' en la modalitat castellana de narrativa.

Els premiats han descrit així les seves impressions.

Guanyadors

He escrit sobre la muntanya de Montserrat. / M'he presentat per quart any i he guanyat. / És una activitat que ens ajuda a mantenir-nos animats.




La presidenta de Llar d'Avis, Sílvia Flury, ha detallat en què consisteixen els premis.

Sílvia Flury

De primer, entreguem un llibret amb els seus escrits als guanyadors de l'any anterior. Als nous guardonats, els fem entrega d'un lot de llibres, unes flors i un trofeu.






L'acte, organitzat per la Llar d'Avis de la Parròquia, el Centre de Dia i el Casal de Gent Gran Sant Cugat, ha rebut unes 80 propostes. Els organitzadors, però, esperen augmentar aquesta xifra l'any vinent, ja que se celebrarà el 30è aniversari de la iniciativa. Precisament, l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha entregat els premis Flor Natural, ha destacat la importància de mantenir aquesta proposta que forma part de la tradició catalana i, a més, és positiva per a la gent gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.