La coil·lustradora del personatge Teo, premiada amb la Medalla d'Or al Mèrit a les Belles Arts 2010


  • Comparteix:

El personatge d'en Teo va néixer fa 35 anys

El personatge d'en Teo va néixer fa 35 anys

La santcugatenca Àssun Esteban, coil·lustradora i autora del personatge d'en Teo, rep una Medalla d'Or al Mèrit a les Belles Arts 2010. Esteban rebrà el guardó juntament amb la seva sòcia, Carlota Goyta, amb qui tenen l'estudi d'il·lustracions Violeta Denou. La Medalla d'Or que atorga el govern espanyol reconeix les persones i entitats que destaquin per la creació artística i cultural.

El 1977, la santcugatenca Àssun Esteban i Carlora Goyta van crear el personatge infantil Teo, per ensenyar els valors i costums als seus fills. 34 anys més tard, el personatge els ha valgut un reconeixement, la Medalla d'Or al Mèrit a les Belles Arts 2010.

La santcugatenca ha subratllat a Cugat.cat que ni ella ni la seva sòcia esperaven aquest reconeixement.

Àssun Esteban

La notícia ha estat una gran sorpresa. Ha estat molt emotiu. Ens ha agradat molt que ens reconeguessin. És un guardó massa important i tot.




La Medalla d'Or al Mèrit a les Belles Arts és un guardó que entrega el govern espanyol a les figures i entitats més destacades pels seus serveis de foment i difusió de l'art, la cultura i el patrimoni artístic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.