El Centre de Restauració de Béns Mobles restaura una pintura barroca de la nostra ciutat


  • Comparteix:

Seu del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya situat a Valldoreix

Seu del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya situat a Valldoreix

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, situat a Valldoreix, comença aquest dimarts la restauració d'una pintura mural barroca trobada en una casa del casc antic de la ciutat. Es tracta d'una peça única amb aquest tipus de pintura trobada en un habitatge civil a Sant Cugat. Les tasques de restauració passen per l'extracció del mural i es protegirà la pintura amb resina per poder-la traslladar. La pintura es consolidarà, es netejarà i es reintegraran cromàticament les pèrdues, perquè la seva presentació sigui el més acurada possible.

L'obra es va trobar el 2007 i va ser documentada pel Museu de la ciutat. La conservació de la pintura es considera molt important. A causa de la impossibilitat de mantenir-la, s'acabaran de descobrir les restes tapades i fer-ne l'arrencament.

La pintura representa el capçal d'un llit , amb una imatge que podria ser la de la Verge del Carme. És una obra barroca trobada en una casa de la ciutat. Les tasques de restauració començaran aquest dimarts al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya de la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.