Comença aquest dimarts el cicle de conferències dedicades a l'abat Odó


  • Comparteix:

Odó va ser abat de Sant Cugat i bisbe de Girona

Odó va ser abat de Sant Cugat i bisbe de Girona

El Museu de Sant Cugat inaugura aquest dimarts al vespre el cicle de conferències que recorda la figura de l'abat Odó, responsable d'un dels moments de més esplendor del Monestir. Aquesta primera xerrada anirà a càrrec del professor de la Universitat de Barcelona (UB) Víctor Farías Zurita sota el títol 'Odó, pontífex i abat. Un prelat de l'any 1000 a la Catalunya Comtal'.

Odó va ser abat de Sant Cugat entre 985 i el 1010, any de la seva mort, i va ser un dels homes de confiança de la cort dels comtes catalans, a més de bisbe de Girona. La seva posició de poder li va permetre liderar una expansió dels dominis monàstics, així com la construcció d'un nou monestir.

Dimecres de la setmana vinent, el màster en Història Medieval Joan Ruíz Culell explicarà 'El control territorial com a expressió de poder: l'expansió planificada del monestir de Sant Cugat'.

Clourà el cicle la visita guiada 'Odó abat i Fedanci arquitecte a l'any mil a Sant Cugat', a càrrec de l'historiador local Domènec Miquel.

El cicle està organitzat per Òmnium Cultural, el Grup d'Estudis Locals (GEL) i el Museu de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.