La implicació de l'abat Odó en la consolidació del Monestir, eix de la xerrada sobre la seva figura


  • Comparteix:

Victor Farías en un moment de la xerrada

Victor Farías en un moment de la xerrada

L'abat Odó va ajudar a enfortir i consolidar el Monestir de Sant Cugat com un dels més importants de Catalunya. Ho ha dit el professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Víctor Farías en la conferència 'Odó, pontífex i abat. Un prelat de l'any 1000 a la Catalunya comtal'. Farías també ha destacat la importància de l'abat amb la seva participació amb el govern dels comtes.

La conferència forma part d'un cicle de xerrades sobre l'Abat Odó, que pretén commemorar el mil·lenari de la seva mort. Odó va ser abat de Sant Cugat entre 985 i el 1010, any de la seva mort.

L'abat Odó i va ser un dels homes que va ajudar a reconstruir el Monestir de Sant Cugat i el va consolidar com un dels més importants de Catalunya, com ha destacat el professor de la UPF Víctor Farías.

Víctor Farías

L'abat Odó va jugar un paper molt important en l'enfortiment i consolidació del Monestir com un dels més importants.




La conferència, que ha tingut lloc aquest dimarts al vespre al Museu, ha comptat amb l'assistència de mig centenar de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.