'De dioses y hombres' porta al Cicle de Cinema d'Autor l'assassinat dels monjos del Tibhirine


Temes relacionats

Un film realista filipí, al Cicle de Cinema d'Autor ( 9/jun/11)

'Cuestión de principios', avui al Cicle Cinema d'Autor ( 2/jun/11)

El Cicle de Cinema d'Autor s'endinsa en l'opressió de la dona índia (26/mai/11)

El Cicle de Cinema d'Autor explora l'obra del director iranià Abbas Kiarostami (19/mai/11)


  • Comparteix:

Cartell de 'De dioses y hombres' / Font: cinesa.es

Cartell de 'De dioses y hombres' / Font: cinesa.es

El Cicle de Cinema d'Autor presenta aquest dijous 'De dioses y hombres', una pel·lícula del director francès Xavier Beauvois. El film, premiat a la darrera edició del Festival de Cinema de Cannes, tracta sobre la història real de vuit monjos residents en un monestir a les muntanyes del Magrib assassinats durant la guerra civil algeriana de la dècada dels 90. La pel·lícula es projecta al Cinesa en dues sessions del vespre, a dos quarts de vuit i a les deu, i l'entrada té un preu de quatre euros.

Estrenada amb el títol original de 'Des hommes et des dieux', el film es basa en la història real d'un grup de monjos cistercencs del Tibhirine, a Algèria, que el 1996 van ser segrestats i assassinats per terroristes islàmics durant la guerra civil que va assolar el país. Al llarg de 120 minuts es retrata la vida diària dels membres del monestir i la seva convivència pacífica amb la població musulmana. L'espectador també contempla finalment el desenllaç tràgic dels esdeveniments, després que els monjos rebutgen l'oferta de protecció de l'exèrcit governamental per no veure's involucrats en el conflicte.

Dirigida per Xavier Beauvois, aquesta pel·lícula francesa va ser guardonada al Festival de Cinema de Cannes de l'any passat amb el Gran Premi del Jurat i el Premi del Jurat Ecumènic.

Escoltem la crítica que en fa Marga Almirall.

Marga Almirall

Escolta la crítica de cinema de Marga Almirall



La pel·lícula es projecta al Cinesa en dues sessions del vespre, a dos quarts de vuit i a les deu, i l'entrada té un preu de quatre euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.