Els Diables de Sant Cugat apadrinen la primera colla de diables estrangera


  • Comparteix:

Imatge d'una actuació dels Diables de San Cugat, primers padrins d'una colla estrangera

Imatge d'una actuació dels Diables de San Cugat, primers padrins d'una colla estrangera

Els diables de la ciutat han viatjat a Polònia per apadrinar la primera colla que es constitueix fora dels Països Catalans. Una delegació de la colla santcugatenca va portar a la ciutat de Czestochowa, a Polònia, uns vestits per a la colla recentment creada i va participar amb ells en un correfoc pels carrers d'aquesta ciutat amb una gran acollida.

La relació entre els diables de la ciutat amb Polònia es remunta a l'any 2007 quan els santcugatencs van viatjar a aquest país per mostrar la forma en què utilitzaven el foc com a instrument d'expressió en el marc d'un intercanvi internacional europeu. L'experiència va culminar amb la visita dels polonesos a la nostra ciutat per Festa Major on van poder viure un correfoc real.

Arran d'aquest contacte, un grup de set polonesos van decidir crear la seva pròpia colla de diables amb l'apadrinament de la colla santcugatenca. Un dels membres del Diables de Sant Cugat que va viatjar a Polònia, Jordi Prats, ha explicat la importància de la creació d'aquesta colla. Són declaracions a Cugat.cat.

Jordi Prats

L'objectiu era fer coses amb aquesta gent. Ara et poses a pensar i és una cosa força gran, haver fet una colla de diables tan lluny.


Segons Prats, en un principi els polonesos es mostraven reticents a crear una colla de diables local en tractar-se d'un país 'molt catòlic', però finalment van quedar encantats amb el correfoc que van organitzar. Ara, per Festa Major, està previst que la colla polonesa visiti la nostra ciutat per participar a les activitats dels diables de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.