Òmnium fa 50 anys mantenint els objectius pels quals va néixer


Temes relacionats

Òmnium fa 50 anys mantenint els objectius pels quals va néixer ( 5/jul/11)


  • Comparteix:

Cartell dels 50 anys d'Òmnium Cultural

Cartell dels 50 anys d'Òmnium Cultural

La presidenta d'Òmnium Cultural a la ciutat, Maria Rosa Caballé, afirma que la funció de l'entitat és la mateixa des de la seva creació el 1961, en ple franquisme, ja que 'el context polític tampoc no ha canviat tan'. Caballé ha afegit que 'malauradament la democràcia no ha anat lligada a una defensa de Catalunya' i és per això que Òmnium Cultural s'ha vist obligat a seguir amb la seva tasca, en principi 'competència del govern català'. Ho ha dit en el context del 50è aniversari l'entitat, celebració que tindrà lloc dilluns vinent a l'Auditori de Barcelona.

Òmnium ha jugat un paper cabdal en molts actes catalanistes, entre els quals hi ha la manifestació del 10 de juliol, que va aplegar més d'un milió de persones per protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC) per l'Estatut. Després de la concentració, Caballé, pensava que 'serien els partits polítics els que mourien fitxa' i avançarien per 'defensar el país' i en canvi, no ha estat així. Són declaracions a Cugat.cat.

Maria Rosa Caballé

La societat va respondre la crida d'Òmnium Cultural. Malgrat això, pensàvem que els partits polítics mourien fitxa.


Aquest és un dels motius pels quals l'entitat no s'adhereix a la concentració d'aquest dissabte per commemorar la manifestació de l'any passat, tot i compartir-ne els objectius. Segons Caballé, 'la tasca d'Òmnium rau en vetllar per la promoció de la llengua, la cultura i la identitat nacional i no pas en l'organització de concentracions'.

L'acte de celebració dels 50 anys d'Òmnium Cultural comptarà amb un homenatge als cinc fundadors de l'entitat i a tots aquells que han format part de l'entitat al llarg dels anys. La cerimònia tindrà lloc a l'Auditori de Barcelona dilluns vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.