Jordi Pujol inaugura la vuitena escola de Sant Cugat reclamant el paper del català com a llengua vehicular


  • Comparteix:

Els infants han ajudat el President a plantar un arbre commemoratiu

Els infants han ajudat el President a plantar un arbre commemoratiu

Jordi Pujol ha anunciat a Sant Cugat que el govern català s'haurà de plantar per defensar el català com a llengua vehicular a l'escola, davant l'anunci del govern central d'ampliar les hores de castellà. Durant la inauguració del CEIP Gerbert d'Orlach, el president de la Generalitat ha subratllat la importància de l'educació pel futur d'un país i per conservar la seva identitat.

Pujol ha subratllat la pressió, mediàtica i social, del castellà, i ha reiterat que una de les prioritats de la Generalitat serà defensar la llengua que encara continua en perill:

Jordi Pujol

L'any vinent el govern s'haurà de plantar, perquè el més important que hem aconseguit en 23 anys és que el català sigui la llengua vehicular a l'escola. I això no ho podem canviar.


Jordi Pujol ha remarcat la importància de l'educació pel desenvolupament de les persones, el creixement del país i el reforç de la seva identitat. Per això, segons el president català, la Generalitat ha fet un gran esforç durant els últims anys per posar l'ensenyament a un dels millors nivells d'Europa. Pujol s'ha referit a la nova vuitena escola de Sant Cugat i a la resta d'inversions que s'han fet l'any 2003:

Jordi Pujol

Aquestes 83 escoles suposen una i mitja per setmana, i són una bona mostra de l'esforç que s'ha fet en matèria educativa


Per la seva part, l'alcalde Lluís Recoder ha assegurat que els nous equipaments educatius que s'han posat en marxa a la ciutat volen donar resposta al creixement demogràfic de Sant Cugat, especialment de població jove:

Lluís Recoder

Aquest any hem posat en marxa molts equipaments educatius a la ciutat, i tots aquestes instal·lacions venen a reforçar el paper de Sant Cugat com a ciutat educativa


Durant la inauguració del CEIP Gerbert d'Orlach, el president de la Generalitat, acompanyat dels alumnes de l'escola, han plantat un arbre que recordarà la posada en marxa del nou equipament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.