Casasús presenta el seu nou llibre al Museu


  • Comparteix:

Portada del nou llibre de Casasús

Portada del nou llibre de Casasús

El periodista santcugatenc i Creu de Sant Jordi, Josep Maria Casasús, presenta el seu nou llibre 'Cròniques d'un país: 15 articles imprescindibles', dimarts que ve al Museu. L'obra incorpora articles periodístics de gran impacte social a Catalunya, entre els anys 1909 i 2009, i textos de l'autor per complementar les lectures. L'acte de presentació està organitzat per Òmnium Sant Cugat i serà a dos quarts de vuit del vespre.

Les peces de la lectura estan dividides en tres categories. La primera, referent al periodisme revulsiu i on s'incorporen articles de Joan Maragall, declaracions de l'Abat Escarré i l'editorial conjunt dels diaris catalans en defensa de l'Estatut el 2009, entre d'altres. La segona de les categories fa referència al periodisme profètic, amb textos de Gaziel i Sagarra.

Finalment, la tercera categoria a què fa referència el volum incorpora textos referents al periodisme literari amb plomes com les de Sentís, Rovira i Virgili i Félix de Azúa, entre d'altres.

Així, es tracta d'un llibre que recull articles d'impacte social a Catalunya que van sortir a diaris com ara 'La Veu de Catalunya', 'Mirador', 'La Vanguardia', 'La Humanitat', 'Le Monde', 'Germinàbit', 'Els Marges', 'El País', 'Avui' i 'El Periódico'.

Casasús va ser guardonat aquest any amb la Creu de Sant Jordi, gràcies al seu paper destacat en el món de la comunicació i divulgació del periodisme català i també en l'àmbit acadèmic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.