El proper divendres s'inaugurarà l'escultura de Ramon Barnils


  • Comparteix:

L'escultor Pep Codó amb la seva nova obra

L'escultor Pep Codó amb la seva nova obra

L'escultura dedicada a Ramon Barnils s'inaugurarà el dia vint-i-quatre a la plaça que porta el nom del desaparegut periodista. L'artista santcugatenc Pep Codó ha estat l'encarregat de crear aquesta peça de ferro forjat , que reprodueix la signatura de Barnils en tres dimensions.

La peça, que porta el nom d'Homenatge a Ramon Barnils', estarà ubicada a la plaça que hi ha davant la Biblioteca del Mil·lenari. Concretament, l'escultura s'aixecarà sobre un turonet de gespa que tindrà a uns metres un punt d'observació amb una placa de bronze explicativa.
Pep Codó és l'artífex d'aquesta obra, de la qual s'ha mostrat molt orgullós:

Pep Codó

estic molt content de l'obra que he fet, i perquè estarà ubicada a un lloc molt bonic


L'escultura, que és tridimensional, té una altura d'un metre vuitanta i pesa 400 quilos. La tècnica utilitzada és amb una barra de ferro negra i forjada en calent. Segons Codó, el procés de creació, que ha durat dues setmanes, no ha estat molt difícil:

Pep Codó

No ha estat gaire dificil fer l'obra, no pesa tant com sembla


L'acte inaugural de l'escultura dedicada a Barnils comptarà amb la presència de l'alcalde, la periodista Mònica Terribas i l'historiador Josep Mª Solé i Sabaté. A la inauguració també assistiran membres de la comissió ciutadana Ramon Barnils, així com familiars i amics de l'intel·lectual santcugatenc. Un concert de blues acomiadarà la trobada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.