Les fires i mercats de Sant Cugat, protagonistes des d'avui del Patrimoni Viu 2011


  • Comparteix:

Cartell del Patrimoni Viu d'enguany

Cartell del Patrimoni Viu d'enguany

Conèixer la història del comerç tradicional de la mà de les fires i mercats que ha tingut la ciutat és el principal objectiu de les jornades Patrimoni Viu 2011, organitzades pel Museu i que comencen aquest divendres a les set de la tarda. Més d'una vintena d'actes desenvolupats per 17 entitats locals formaran el cartell d'aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de Cugat.cat, que ofereix un reportatge sobre el Mercat Pere San. Les activitats s'allargaran fins diumenge. Mira el reportatge del Mercat Pere San a Cugat tv

El programa s'obrirà a les set amb una taula rodona sobre el passat comercial de Sant Cugat organitzada pel Grup d'Estudis Locals (GEL) i en la qual es projectarà un reportatge de Cugat.cat sobre el centenari del mercat Pere San. Un total de 22 activitats farciran el cap de setmana des d'indrets com el Museu, la plaça de l'Om i l'Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li, Joan, entre d'altres.

Dissabte s'oferirà una xerrada de la historiadora Mercè Andrés sobre la fira i el mercat medieval de Sant Cugat i, diumenge destaca sobretot la visita guiada a càrrec del membre del Grup d'Estudis Locals i historiador, Domènec Miquel.

El director del Museu, Lluís Campins, ha destacat la importància que hi hagi entitats de diferent procedència col·laborant en les jornades com l'Escola d'Art i Disseny, el cos de dansa de l'Esbart i Mira-sol Teatre. Campins ha resumit d'aquesta manera l'esperit de les jornades. Són declaracions d'arxiu.

Lluís Campins

L'objectiu és popularitzar aquests trets de la identitat santcugatenca a través d'una excusa temàtica.


A més, durant un mes, a partir del cap de setmana vinent, es podrà visitar una exposició al Museu que farà una retrospectiva en la història del mercat Pere San i el comerç local, mitjançant fotografies antigues, textos i peces del fons del Museu. Durant aquest dies, també es podrà visitar una mostra dels cartells que els alumnes de l'Escola d'Art i Disseny han elaborat per il·lustrar aquesta quarta edició del Patrimoni Viu.

Les activitats són gratuïtes, adreçades a tots els públics i per inscriure-s'hi es pot trucar al 93.589.63.66 o bé enviar un correu a educaciomuseu@santcugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.