L'edició d'enguany de Patrimoni Viu comença avaluant el passat del comerç local


  • Comparteix:

Amb aquesta xerrada s'ha començat la 4a edició de Patrimoni Viu

Amb aquesta xerrada s'ha començat la 4a edició de Patrimoni Viu

La taula rodona 'El comerç d'ahir: darrere el taulell' ha estat l'acte que ha donat el tret de sortida a l'edició Patrimoni Viu 2011. Botiguers de Sant Cugat han parlat sobre com ha evolucionat el comerç durant els cent últims anys, des de l'aparició del mercat de Pere San. Per començar la xerrada s'ha projectat el vídeo que ha realitzat Cugat.cat en motiu del centenari de la seva inauguració.

Mira el reportatge del Mercat Pere San a Cugat tv

'El comerç d'ahir: darrere el taulell'' ha apropat la visió de tres botiguers de Sant Cugat que ja fa un temps que viuen l'evolució del sector i de la ciutat. Els ponents han estat Joan Castañé, botiguer de la bodega 'Cal Caballu'; la xarcutera Maria Gríful, amb parada al mercat Pere San, i la propietària de la llibreria Paideia, Neus Ribatallada.

De la seva banda, la botiguera Maria Gríful ha destacat l'envelliment de la població dels entorns del mercat de Pere San i la falta d'equipaments de primera necessitat per a la gent gran de la zona.

Maria Fígul

Les perspectives no les veig gaire clares. Com a botiguera veig el centre molt deixat. Per a nosaltres fa pena.



La propietària de la llibreria Paideia, Neus Ribatallada, ha lamentat l'augment dels preus del lloguer del centre de Sant Cugat fet que dificulta el manteniment dels negocis de tota la vida i que ha convertit el centre de la ciutat en aparador de franquícies de marques d'alta gamma.



Neus Ribatallada

Representa un gran esforç per la majoria de botigues. Això requereix poder sobreviure amb molt d'esforç pel preu del lloguer dels locals.


Durant la taula rodona també s'ha comentat el paper que van tenir en els negocis d'aleshores els estiuejants que venien a Sant Cugat i s'ha projectat el reportatge que ha realitzat Cugat.cat del mercat Pere San en motiu del centenari de la seva inauguració.

Les activitats de Patrimoni Viu seguiran durant tot el cap de setmana amb activitats tan diferents com tallers, sardanes, visites guiades a diferents edificis de la ciutat i una important presència de les entitats locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.