Centenars de santcugatencs planten cara a la pluja als tallers de la Fira de les Portadores


Temes relacionats

L'edició d'enguany de Patrimoni Viu comença avaluant el passat del comerç local (23/set/11)


  • Comparteix:

Centenars de santcugatencs s'han apropat aquest dissabte al Claustre del Monestir per gaudir dels diferents tallers relacionats amb la Fira de les Portadores que s'emmarca dins de 'Patrimoni Viu 2011'. Algunes de les activitats que han pogut gaudir els més menuts són el taller d'aixafar raïm, aprendre a fer un planter, el taller de cistelleria i fer pa amb mesures antigues. La pluja ha obligat a canviar la ubicació dels tallers, que s'han traslladat de la plaça de l'Om al Claustre del Monestir. Tot i això, l'animació infantil i les activitats de la tarda han desafiat la pluja i s'han mantingut a l'aire lliure.

Mira el reportatge del Mercat Pere San a Cugat tv

Els més petits han estat els protagonistes d'aquest dissabte al matí al Claustre del Monestir. Alguns dels més menuts han explicat la seva experiència en els diferents tallers en què han participat.


Participants

Fa uns anys vaig fer l'activitat i m'ha agradat repetir-la amb el meu germà. / Fer el pa i emportar-lo a casa. / Tenies fresqueta amb el gust de raïm però feia pudor.


Durant el matí també ha tingut lloc la xerrada 'La fira i el mercat al Sant Cugat medieval' a càrrec de l'educadora i historiadora del Museu de Sant Cugat, Mercè Andrés, que ha parlat del comerç d'altres èpoques a la ciutat, a més de l'origen del mercat i les fires del municipi.


Per finalitzar el matí, l'animació infantil amb Jordi Tonietti ha desafiat la pluja a la plaça de l'Om i ha aplegat pares i fills que han ballat a ritme de cançons típiques catalanes. Les activitats de 'Patrimoni Viu' han continuat durant la tarda, ja sense risc de pluja, amb xocolatada i ball de bastons, balls del Grup Mediterrània i el sopar popular de mercat, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.