El Festival de Teatre de Mira-sol bufa 10 espelmes amb el desig de portar obres pròpies


Temes relacionats

El Festival de Teatre de Mira-sol apropa el món del 'clown' als més petits ( 1/oct/11)

'Dakota' estrena el Festival de Teatre de Mira-sol, amb més d'un centenar d'assistents ( 1/oct/11)


  • Comparteix:

Moment de la representació de 'Besa'm Kate', a càrrec de la companyia Filagarsa

Moment de la representació de 'Besa'm Kate', a càrrec de la companyia Filagarsa

El Festival de Teatre de Mira-sol ha tancat la seva desena edició amb les rialles i la música de 'Besa'm Kate', a càrrec de la companyia Filagarsa. Tot i la davallada del pressupost, el públic ha estat igualment fidel a les propostes escèniques d'enguany, basades en una aposta pel teatre amateur. Ara, entre els reptes de futur que encara la nova etapa del festival hi ha la inclusió a la graella de produccions pròpies del grup Mira-sol Teatre, organitzador de la cita.

Un teatre de Mira-sol ple donava la benvinguda aquest divendres al festival del districte amb 'Dakota', de Jordi Galceran. Han agafat el relleu tallers i diversos espectacles, alguns d'ells centrats en el món del 'clown'. El 10è festival teatre s'ha acomiadat amb 'Besa'm Kate', de la mà del Grup de Teatre Filagarsa.

Tot i que la reducció pressupostària ha comportat enguany una menor aposta per companyies professionals, la fidelitat del públic s'ha mantingut respecte edicions anteriors. Una afluència que es va veure afectada especialment, segons l'organització, pel canvi de data del festival.

La presidenta del grup Mira-sol Teatre, Rosa Sicart, ha recordat que la professionalitat de les companyies no va necessàriament lligada amb la qualitat de l'espectacle.

Rosa Sicart

L'espectacle que hem pogut veure aquest diumenge no té res a envejar als professionals.




Apagades les deu espelmes de l'aniversari del festival, l'organització mira ara cap al futur amb la voluntat d'introduir a l'agenda de la iniciativa una producció pròpia, ja que fins ara el grup Mira-sol Teatre només ha interpretat textos teatrals d'autors diversos. Ho explica Sicart.

Rosa Sicart

M'agradaria molt escriure les nostres pròpies obres, però hauríem de tenir més temps.



La clara aposta per apropar les arts escèniques a tot tipus de públic i la voluntat educativa per als més menuts són els principals al·licients que ha fomentat la fidelitat dels mirasolencs a la mostra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.