La importància històrica del Monestir, reflectida a la xerrada dels Amics de la Unesco


  • Comparteix:

La xerrada ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC)

La xerrada ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC)

El Monestir, que durant gran part de la seva història ha tingut més rellevància que la pròpia ciutat, és imprescindible per entendre l'evolució de Sant Cugat. Aquesta és la idea principal que ha transmès la historiadora i directora del Centre de Restauració de Béns Mobles (CRBM) Àngels Solé en la primera xerrada del cicle de conferències 'Estimant Sant Cugat', organitzada pels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat.

La ponència, que ha tingut lloc aquest dimecres a les set del vespre a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ha repassat la relació entre el complex religiós i la ciutat des de la seva fundació fins al segle XVIII. Solé ha explicat que, a l'Edat Mitjana, el Monestir tenia més importància que la vila, però amb el pas del temps la situació es va invertir.

Àngels Solé

Aquesta relació s'inverteix progressivament. A mesura que arribem a l'edat contemporània la vila agafa protagonisme i el Monestir desapareix.



Al voltant d'una quarantena de persones han assistit a la primera conferència del cicle. La propera xerrada tindrà lloc el tercer dimecres d'octubre i parlarà sobre el patrimoni verd de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.